24. januar 2015

Kanelkaka





Skuffu kakur eru so hugnaligar og lættar og skjótar at taka til. Og ikki minst praktiskar. Skuffu kakan er kakan til alt møguligt. Men tað verður næstan altíð til ta somu skuffu kakuna: sjokoláta kaka við sjokoláta glasur og kokos. Nokkso troyttandi altíð at gera tað sama. So við ynskinum um broyting, havi eg roynt meg fram og her er so eitt boð uppá eina aðra skuffu kaku. Hon er royndarkoyrd nakrar ferðir og góðtikin.

8 dl. súrgað mjólk frá MBM
500 gramm sukur
500 gramm mjøl
4 tsk. natron
20 gramm kanel
200 gramm av smeltaðum margarini
Flormelis at stroya á kakuna

Blandað sukur og natron og rør saman við tí súrgaðu mjólkini. Blanda mjøl og kanel og rør saman við  margarininum í deiggið. Rør tað væl saman.

Legg baki pappír í eina bakarovns skuffu við og stoyt í. 
Baka í 35 minuttir við 200 hitastigum.

Síla flormelis omanyvir tá hon er kólnað eitt sindur.

Væl gagnist.